Motori za Peugeot dolaze iz Kine !

dijelite

PSA grupa počeće isporuke 1.2 litarskih benzinskih turbo motora iz fabrike u Kini, kojom upravlja zajedno sa kompanijom Dongfeng Motor, kako bi bolje iskoristila zajednički proizvodni pogon u toj zemlji.

Partnerska proizvodnja motora namenjenih izvozu već je počela prošle sedmice u fabrici u Sinagjangu, u centralnoj Kini. PSA očekuje da će isporučiti 55.000 motora svojim fabrikama za sklapanje automobila u Evropi od jula do maja 2018. godine.

Ovaj motor u Kini se koristi za manje modele poput Peugeot 2008, 308 i 408, kao i za Citroen C3-XR i C4. Zajednička kompanija PSA i Dongfenga u Vuhanu, u centralnoj Kini, proizvodi automobile marki Citroen i Peugeot, kao i lagane kamione.

Francuski proizvođač ima partnerstvo i sa kineskom kompanijom Changan u južnom gradu Šenzenu, gde se prave modeli marke DS.

U prvih pet meseci ove godine, isporuke automobila PSA u Kini i jugoistočnoj Aziji umanjene su za 49% u odnosu na isti period prošle godine, na 130300 vozila.

Francuska kompanija nije objavila pojedinačne podatke po državama, ali je poznato da na Kinu otpada skoro čitava prodaja u Aziji.

 

source: nacionalnaklasa

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *