Najbolje ”offline” videoigre za Android mobitele

dijelite

Volite igrati videoigre na pametnim telefonima, a ne želite svaki puta kada ih igrate biti spojeni na internet?

Nema problema! U nastavku članka ćemo govoriti, odnosno pisati o najboljim igrama koje su izašle za Android platformu, s time da se radi o naslovima koji su u potpunosti ”offline.” To znači da za igranje ovih igara ne trebate biti spojeni niti da se uopće trebate spajati na internet. Najbolje ”offline” Android videoigre – stižu u nastavku.

 

Asphalt 8 Airborne

 

  1. Asphalt 8: Airborne

Asphalt kao igra ne treba nikakav poseban uvod niti opis. Bez obzira na to volite li jurilice ili ne, ako ste ikada išli na Google Play Store i ako ste ondje bili u potrazi za nekom od videoigara, sigurno ste vidjetli barem jedan nastavak ove odlične utrke za Android OS. Asphalt je, otkako se pojavio na tržištu i otkako ga znamo na Androidu, osvojio i suvereno drži prvo mjesto najbolje simulacije vožnje za Android mobitele.

Slično je i sa Asphalt 8: Airborne. No, s obzirom da igra na najbolji mogući način želi prikazati sve ono što može biti dobro kod kvalitetne simulacije vožnje, uključujući i impresivnu fiziku te grafiku koja će čak i najzagriženije, ”hardcore” konzolaške ili računalne gamere impresionirati, Asphalt 8 je u pogledu performansi poprilično zahtjevna igra.

2 GB radne memorije je minimum, a ako vaš uređaj nema neki Qualcomm procesor, teško da ćete moći na najbolji način uživati u svemu onome što Asphalt 8 nudi. Bilo kako bilo, radi se o definitvno najboljoj virtualnoj jurilici koja postoji na Android platformi i koja je naravno- offline.

 

Minecraft: Pocket Edition

 

  1. Minecraft: Pocket Edition

Minecraft je još jedna od igara koja je nadaleko i naširoko poznate gamerima. Ako ste željeli ovu sandbox igru igrati i na pametnim telefonima i ako imate Android pametni telefon, razveselit će vas vijest da Minecraft, odnosno Minecraft: Pocket Edition postoji i za Android OS i to u offline obliku.

Ako želite uživati u svemu onome u čemu ste uživali dok ste igrali računalnu Windows verziju Minecrafta, to otprilike isto možete raditi i na Android platformi i to za samo 42 kune, koliko će vas koštati Minecraft: Pocket Edition. Gotovo je nevjerojatno koliko dobro i precizno su programeri uspjeli preslikati sve ono u čemu smo uživali dok smo igrali ovu igru na računalima na malene zaslone pametnih telefona.

Ogroman broj oružja, napitaka za zdravlje, životinje, oprema, sve ono što smo imali na računalima sada je dostupno i u ”džepnoj” verziji igre, kako se Android verzija Minecrafta i zove. Zasigurno naslon kojeg ne smijete propustiti, pogotovo ako želite igrati odličnu offline igru na Androidu.

 

Tower Defence and Mighty Magic

 

  1. Tower Defence and Mighty Magic

Jeste li ikada igrali Heroes of Might and Magic III igru? Ako niste, slijedi kratko objašnjenje. Radi se o jednoj od najboljih (ako ne i o najboljoj) RPG naslova za računala, o igri za koju mnogi igrači, pogotovo oni stariji, smatraju da je svoj zenit i vrhunac doživjela 1999., odnosno 2000. godine s izlaskom trećeg nastavka Heroes of Might and Magic igre i njezinih ekspanzija.

Tower Defence and Mighty Magic nije Heroes of Might Magic III za Android, ali je nešto vrlo blizu tome. Radi se o igri u kojoj je igraču glavni cilj obraniti svoj dvorac od nadiruće horde protivničkih jedinica, čiji broj se povećava sa svakim novim valom. Oni koji su igrali Heroes 3 će se s ovom igrom naći na poznatom terenu, jer igra u sebi sadrži mnoštvo stvari iz trećeg nastavka Heroesa, kao što su heroji, oružja i oprema, magije, layout okoliša i naravno nezaboravne melodije skladane od nezaboravnog trojca- Paula Romera, Stevea Bace i Roba Kinga.

Zarazna, jednostavna, a opet vrlo zabavna igra koja će vam oduzeti sate i sate zabave i to najviše zahvaljujući odličnom pristupu ”tower defence” načinu igre u kombinaciji sa elementima iz Heroes of Might and Magic III.

Ako ste željni odlične i zabavne offline igre za Android mobitele, ova igra je ”must-have.”

 

Limbo

 

  1. Limbo

Limbo je igra u kojoj igrač kontrolira malenog dječaka koji se nekim slučajem našao sam u crno-bijelom svijetu. Svijet, bez obzira na to što je crno-bijel, je vrlo opasan, tako da se Limbo svodi na rješavanje zagonetki i na izbjegvanje različitih opasnih stvorova i ostalih vrsta opasnosti koji našeg glavnog protagonista pokušavaju ”skratiti za glavu.”

Ono što se mnogim igračima svidjelo u ovoj igri jest minimalistički pristup horor žanru, jer umjesto hrpetine zombija i igara u kojima se sve vrti oko specijalnih efekata i grafiških mogućnosti, Limbo je drugačiji. Igra je prebačena sa konzola na Android, što je svakako dobra vijest, pogotovo za one koji žele odigrati odličnu logičku/puzzle/horor igru, naravno bez potreba spajanja na internet. Izuzev toga što je Limbo offline naslov, radi se sigurno o jednoj od ”the best” igara za Android platformu.

 

Crashlands

 

  1. Crashlands

Crashlands je izvrsno dizajnirana i osmišljena igra koja počinje ovako: nalazite se na napuštenom (ili se barem u početku tako misli) planetu na kojemu trebate izgraditi svoju bazu u kojoj ćete prebivati sve dok ne skupite dovoljno resursa za izgradnju svemirskog broda s kojim ćete se vratiti tamo odakle ste i došli na planet- u svemir.

Ono što je igrače, a i mene najviše privuklo kod Crashlandsa jest način na koji igrač treba pristupiti igri i gameplay koji zahtjeva racionalno promišljanje i pažljivo planiranje idućih poteza, jer nekoliko pogrešnih poteza vrlo lako i brzo može završiti GAME OVER zaslonom.

Za tridesetak kuna Crashlands može biti vaš, što zaista nije puno, pogotovo ako uzmemo u obzir o kakvoj se igri radi i o činjenici da su mnogi igrači ovu igru prozvali i to s pravom, jednom od najkvalitetnijih offline naslova za Android.

 

Heroes and Castles

 

  1.  Heroes and Castles

Ako volite oklope, mačeve, utvrde i dvorce i ako se želite boriti protiv goblina, orkova, zombija, čarobnjaka i ostalih stvorenja iz fantasy svijeta i ako to sve želite iskusiti na malenom zaslonu svog Android uređaja – Heroes and Castles bi mogla biti prava igra za vas. Odličan izbor za sve ljubitelje RPG žanra koji žele odigrati kvalitetan naslov na Androidu.

 

Into the Dead

 

  1. Into the Dead

Volite horore i želite osjetiti strah sličan onome kao kada igrate neki naslov na računalu ili konzoli? U tom slučaju pokušajte sa Into the Dead, igrom u kojoj je glavni i jedini cilj vas kao igrača bježati.

Svijet u kojem se kao igrač nalazite je ”okupiran” od strane zombija, a sve ono što vi možete napraviti jest bježati dok ne dođete do sigurne lokacije. Koliko ćete dugo u tome uspijevati ovisi u cijelosti o vama. Into the Dead je odličan offline naslov koji se najbolje igra sa slušalicama i u mračnoj prostoriji.

 

Score Hero

 

  1. Score Hero!

Score Hero! kao takav nije nogometna simulacija, ali se bez obzira na to radi o jednom jako dobrom naslovu koji je osmišljen za Android mobitele i koji je naravno dostupan u izvanmrežnom načinu rada. U igri kontrolirate po želji kreiranog avatara koji predstavlja nogometnu zvijezdu u usponu i čiji je glavni cilj postati nogometna legenda.

Iznimno zabavna i zarazna igra koju će vrlo brzo i vrlo lako zavoljeti i oni koji nemaju neke afinitete prema nogometu i to ponajviše iz razloga kako je igra osmišljena. Score Hero! je igra koju svakako vrijedi isprobati i odigrati, pogotovo ako imate pola sata slobodnog vremena u čekaonici i ne znate kako ”ubiti vrijeme.”

Piše: I.H.

izvor: pcchip.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *