6 čudnih trikova koji dokazano suzbijaju debljanje

dijelite

Nemojte im se smijati. Postoje dokazi da ovi trikovi doista mogu upaliti

 

IAKO je za debljinu važno koliko jedete, često je puno važnije ono gdje jedete, s kim jedete i kako jedete, a ako vam debljina zadaje probleme, možda radite baš ove greške.

 

Ekipa Bright Sidea otkrila je čak 6 neobičnih trikova s kojima ćete suzbiti debljanje i riješiti problem bespotrebnog prejedanja.

1. Neka plava postane vaša omiljena boja

Jedno nedavno istraživanje potvrdilo je da boje imaju izuzetno jak utjecaj na naše hormone, a plava navodno najbolje suzbija hormone gladi i apetita. Zato bi gojazne osobe odsad trebale malo više voditi računa o plavim dekoracijama s kojima će se okružiti dok jedu. Plavi tanjuri, čaše, ubrusi, a pogotovo čisti plavi stolnjak jako će utjecat će na smanjenje apetita.

2. Kad ste gladni, mirišite banane

Banane su zdrave i jedne su od omiljenijih vrsta voća među aktivnim ljudima, ali banana ima dosta kalorija. Zato smo se razveselili rezultatima jednog istraživanja u kojem je sudjelovalo oko 3.000 dobrovoljaca, a koji su prije ponuđenog obroka morali mirisati namirnice poput banana, listova mente ili jabuke. Gotovo su svi zaključili kako im je miris smanjio osjećaj gladi te su nakon duljeg vremena osjetili pozitivne posljedice te nove “prehrambene” navike. Kad ste gladni, a još nije vrijeme za obrok, pomirišite bananu.

Jedite pred ogledalom ili u mraku

 Možda zvuči smiješno, ali navodno postoje dokazi da ćete objedovanjem dok gledate sami sebe u ogledalu smanjiti količinu pojedenog jela za čak trećinu, a slični ćete efekt steći i ako ćete jesti u polumraku. Čini se da baš nije tako zabavno jesti dok gledate sebe ili dok ne vidite mnogo oko sebe.

Ako već jedete vani, uvijek birajte najmanje porcije

Znamo da je često nemoguće oduprijeti se uživanju u hrani, posebno ako se izvedete na obrok s nekoliko sljedova. No, i tada postoji dobro rješenje: birajte najmanje porcije za svaki slijed. Uz toliko sljedova, nema šanse da se ne najedete, čak i ako će svaki slijed biti “dječjih” proporcija.

Bolje je jesti sam nego u društvu

U društvu je slađe jesti, ali tada obično pojedete više nego što bi trebali. Zato, ako vam situacija to dozvoljava, radije jedite sami.

To je zato što ćete u društvu sigurno provesti više vremena za stolom, a pored toga, dok pričate i smijete se, ne možete kontrolirati koliko ste pojeli.

6. Budite uvijek pozitivni

Nemojte se ljutiti na sebe kad pojedete više nego što ste trebali. Tako ćete se samo poželjeti još više utješiti, pa na hranu i svoju dijetu ipak gledajte malo pozitivnije. Ljudi ste, pogriješili ste s prevelikom porcijom za ručak pa se radije utješite pozitivnim mislima: “Nije važno što sam sada zgriješio/la, važno je grešku ispraviti kod sljedećeg obroka.”

 

 

 

izvor: index.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *