Facebook predstavio Messenger Kids, aplikaciju za klince od 6 do 12 godina

dijelite

Na aplikaciji je radio tim od desetak stručnjaka i više od 250 online sigurnosnih organizacija.

 

 

ČELNICI Facebooka predstavili su ovih dana novu aplikaciju namijenjenu isključivo djeci, no ako ćete odmah pomisliti: “Što im je to trebalo, zar klinci trebaju još i to…”, pročitajte o čemu se radi.

Messenger Kids aplikacija namijenjena je djeci od 6 do 12 godina, da se putem nje mogu dopisivati sa svojim vršnjacima, slati fotografije, videa, gifove, uspostavljati video pozive.

No, da se roditelji odmah ne uplaše da će klinci tako moći dijeliti neprimjeren sadržaj ili se dopisivati s nepoznatim osobama, iz Facebooka poručuju da aplikacija ima ugrađene sigurnosne filtre, a roditelji su ti koji će odobravati s kim dijete može stupiti u kontakt.

Roditelji moraju postaviti dječji Messenger Kids račun i odobriti s kim mogu komunicirati (roditelji im moraju biti prijatelji na Facebooku da to učine). Djecu se neće moći pretraživati ​​unutar aplikacije, zbog sigurnosti i privatnosti.

“Sigurnost je apsolutno najvažnija briga”, izjavila je prilikom predstavljanja aplikacije Loredana Crisan, direktorica za dizajn proizvoda za Facebook Messenger.

Djeca sa svojom aplikacijom neće moći pristupiti računu roditelja na Facebooku i neće imati vlastiti račun, jer pravila Facebooka i dalje zahtijevaju da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi se mogli prijaviti na glavnu stranicu.

Iz Facebooka poručuju da će kroz aplikaciju prikupljati tek sitne podatke o ponašanju i mladim korisnicima te se na aplikaciji neće pojavljivati oglasi niti će djeca moći išta kupovati putem nje. Aplikacija ima ugrađene alate za prijavljivanje ili označavanje neprikladnog sadržaja te blokiranje korisnika.

Na aplikaciji je radio tim od desetak stručnjaka i više od 250 online sigurnosnih organizacija, a prikupljali su i mišljenja roditelja diljem SAD-a te smatraju da su uspjeli napraviti proizvod koji će prvenstveno zadovoljiti roditelje, jer je aplikacija sigurna i pod njihovom kontrolom.

Prema istraživanjima tvrtke Facebook i konzultantske tvrtke Dubit, oko 90 posto djece u dobi od šest do 12 godina već ima pristup tabletima ili pametnim telefonima, a čak dvoje od troje djece imaju vlastiti uređaj.

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *