Qualcomm službeno predstavio Snapdragon 845 mobilnu platformu

dijelite

snapdragon 845

 

Qualcommov Snapdragon 845 prvi se put pojavio u javnosti na Tech konferenciji tvrtke održanom jučer 05. prosinca. Njihova najnovija mobilna platforma za high end mobilne telefone, usredotočena je na šest glavnih značajki: kamere koji bi mogli snimati 360 stupnjeva, VR i AR, umjetnu inteligenciju, sigurnost, Gigabit LTE i, naravno, veću snagu.

Qualcomm nije otkrio koliko će brži biti Snapdragon 845 u odnosu na ovogodišnji high end predhodnik Snapdragon 835, ali gledajući unatrag, i 835 je bio znatno brži od svog prethodnika uz manju potrošnju energije. Stoga je logično očekivati identičan nastavak i kod najnovijeg Snapdragon mobilnog procesora.

Qualcomm kaže da Snapdragon 845 ima u sebi “milijarde” tranzistora i da im je trebalo gotovo tri godine da ga proizvedu. Qualcomm će ga upariti sa svojim X20 LTE modemom, koji omogućava gigabitnu brzinu, naravno ako to omogućuje mreža u okruženju.

Već smo spominjali kako će i Samsung napraviti vlastiti mobilni čip, a CEO Xiaomi Lei Jun je nedavno izjavio da i oni rade na telefonu, koji će koristiti Snapdragon 845, ali bez drugih konkretnih specifikacija.

Očekuje se kako će brojni vrhunski smartphonei koristiti novi Snapdragon 845 čip u idučoj godini, uključujući još uvijek službeno nenajavljenog Samsung Galaxy S9, za koji se tvrdi da će biti prvi telefon koji će se isporučivati s novim Snapdragon procesorom diljem svijeta.

Na konferenciji je također Qualcomm predstavio nova prijenosna računala od HP-a i Asusa s Windows 10 operativnim sustavom a pogonjena sa postojećim Snapdragonom 835. Stoga je za očekivati da će izaći i nove serije Windows prijenosnih računala koji će koristiti najnoviji Snapdragon 845 u bliskoj budućnosti.

Piše: D.Ž.

izvor: pcchip.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *