VIDEO: Ovom autu ni zračni jastuci ne mogu pomoći

dijelite

 VIDEO Ovom autu ni zračni jastuci ne mogu pomoći

 

BROJNI proizvođači na manje razvijenim tržištima nude vremešne modele oskudne sigurnosne opreme, koji se često na crash testovima ponašaju kao da su od kartona.
Global NCAP i Latin NCAP stoga nastoje osvijestiti proizvođače da počnu više važnosti pridavati sigurnosti putnika. Stvari se kreću nabolje pa tako sada Chevrolet Aveo standardno dolazi s dva zračna jastuka.
Aktualna generacija lansirana je još 2012. godine, a radi se o modelu koji nije nepoznat ni na našem tržištu, gdje još uvijek voze primjerci iz 2013. godine. Kako god, novi stari Aveo je podvrgnut crash testovima, frontalnom sudaru pri 64 km/h i bočnom pri 50 km/h, a u nastavku možete vidjeti kako je prošao. Mi ćemo samo dodati kako vozač nije prošao dobro u frontalnom sudaru, a konstrukcija se pokazala nestabilnom. Osjetno bolji je pri bočnom sudaru.

U ovom krugu ispitivanja testirana su i dva Nissana, model Kicks i Murano. Kicks je srodan Jukeu, a osvojio je četiri zvjezdice, dok je Murano u skladu s očekivanjima uknjižio pet zvjezdica.

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *