Edge je pobjedio konkurenciju u Microsoftovom testu baterija (opet)

dijelite

USPOREDNI TEST WEB PREGLEDNIKA

 

Microsoft je završio 2017. godinu s objavom još jednog videozapisa koji pokazuje kako njihov Edge preglednik nadmašuje konkurenciju u trajanju baterija. Tvrtka nije detaljno objasnila metodologiju testiranja, no ako im je za vjerovati, Edge može prikazivati ​​videozapise znatno duže od Chromea i Firefoxa.

Test je proveden, neprekidnim puštanjem jednog videa na sva tri preglednika na identičnim uređajima dok se baterija nije potpuno ispraznila. Prema Microsoftovim rezultatima, Edge može reproducirati video čak 63 posto duže od Firefoxa i 19 posto duže od Chromea. Što se tiče vremena, Edge je uspio prikazivati video 16 sati i 8 minuta, a Firefox je došao do samo 9 sati i 52 minute, dok je Chrome, postigao rezultat od 13 sati i 31 minuta.

 

 

Ako je vijek trajanja baterije glavna briga kod vašeg računala, Microsoft predlaže da Edge bude vaš glavni preglednik.

 

Valja napomenuti da postoje neka upozorenja vezana uz ovakve testove. Prema Microsoftovoj metodologiji, test je proveden na sustavu Windows 10 build 16299, sa podešenim specijalnim postavkama koje će se vrlo rijetko koristiti u svakdnevnoj upotrebi. To uključuje onemogućivanje Bluetooth veze i senzora osvjetljenja okoline i, što djeluje vrlo zbunjujuće, postavljanje glasnoće na 0. Ipak, postavke su primijenjene na svaki uređaj, pa bi test trebao odražavati ravnopravne uvijete za sva tri preglednika.

 

Piše: D.Ž.

pcchip.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *