Toyotina hibridna revolucija u Europi

dijelite

 Toyotina hibridna revolucija u Europi

 

PRODAJNI rezultati za prošlu godinu potvrdili su Toyotu kao europskog i svjetskog lidera u segmentu prodaje hibrida.
Prema službenim rezultatima TME (Toyota Motor Europe), u Europi je tijekom prošle godine prodano više od milijun Toyota i Lexusa, odnosno točno 1,001,700 primjeraka. To je 8 % više u odnosu na godinu prije, no još impresivniji je podatak kako je prodaja hibrida skočila za čak 38 % na godišnjoj razini. Prodano ih je 406.000, što je udio od 41 %, odnosno nevjerojatnih 52 % na zapadnoeuropskom tržištu.
U ukupnoj nakladi najzaslužniji je Toyotin novitet C-HR, koji je u prvoj godini prodan u preko 120.000 primjeraka, a udio hibrida bio je nevjerojatnih 80 %. Značajan plus bilježe i hibridne izvedbe Yarisa i modela RAV4. Inače, Yaris je i dalje najpopularnija Toyota, a drugo mjesto gotovo da dijele Auris i C-HR. Razlika je tek 900 automobila u korist Aurisa.
U hibridnom zanosu je i Lexus, čija je prodaja četvrtu godinu zaredom u porastu.  Prodali su 74.000 vozila čime se približavaju cilju od 100.000 prodanih primjeraka u 2020. godini. Nevjerojatno je da su u zapadnoj Europi hibridne izvedbe u prodaji Lexusa bile zastupljene s čak 98,2 %. Najprodavaniji model je NX, a slijede ga RX i CT200h.
index auto

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *