FOTO: Pogledajte salon automobila u koji nitko nije kročio 30 godina

dijelite

FOTO Pogledajte salon automobila u koji nitko nije kročio 30 godina

 

U OVAJ salon novi su automobili stigli prije više od 30 godina i od tada stoje.

Izlog snova za svakog obožavatelja Subarua, ali i kolekcionara. Justy, Impreza, pa i Sambar s kraja 1980-ih ne zvuče previše primamljivo, no kada vam kažemo da su još u najlonu, stvari se pomalo mijenjaju. Iako su proizvedeni prije 30 i više godina, ovi automobili imaju dosta posebnu životnu priču. Ako već nije tužna, onda je dosadna, jer od rođenja stoje u izlogu Subaruovog salona.
A među njima je i Subaru XT, doista poseban coupe koji je bio najavio Subaruov ulazak u svijet luksuza. Napredne aerodinamike i pilotskog kokpita, s 1.8 Turbo motorom i pogonom na sve kotače bio je san mnogih, baš kao i njegov nasljednik SVX pristigao 1992. godine.
Pitanje je što se još krije straga u skladištima salona, daleko od očiju prolaznika koji nerijetko zastanu uz ovaj već desetljećima zatvoren salon.
Istini za ruku, tu i tamo se u ponudi pojavi neki novi stari automobil, no ovo je doista prvi slučaj da je zarobljena cijela gama jednog proizvođača iz tog razdoblja. A  tako će i ostati jer automobili nisu na prodaju. I da, svako malo netko ih obiđe, a i činjenica da svi automobili imaju napumpane gume dovoljno govori.
Ostali smo dužni reći i da se nalazi na Malti u gradu Mosta.
index auto

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *