OKRŠAJ VELIKANA U MADRIDU, ALI I DVA VRHUNSKA TRENERA Veliki je pritisak na obojici stratega, ali jedan od njih ipak može puno više izgubiti

dijelite

 

Samo su se jednom odmjeravali. Real je sa Zidaneom pobijedio EmeryevuSevillu sa 4:0. No, to večeras neće biti bitno. Francuz je na klupi španjolskog kolosa osvojio 8 trofeja u dvije godine. U tom razdoblju je Španjolac na klupi francuskog diva, i prije toga Seville, u istom razdoblju uzeo 5 naslova.

Ali UnaiEmery je izgubio francuski naslov i epohalno je obilježen ispadanjem u LP od Barcelone. Zidane je pak osvojio dvije Lige prvaka, i to zaredom što nikome nije uspjelo, i španjolsku ligu. Postavio je rekord Reala od pet titula u prošloj godini, ali ove mu se nazire i očaj od nula trofeja…

 

 

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

REUTERS

 

Zidane je poseban tip. Nekoć fantastičan igrač sada se ponovio kao trener. Više nema što dokazivati, ali može jačati svoj stručni doseg. Emery je pod pritiskom, jer na stranu trofeji sa Sevillom, ili će sa PSG-om ubrati duplu krunu ove sezone, ili ga na toj klupi više neće biti. Posljedično bi teško dobio priliku u nekom novom TOP klubu.

 

 

PARIS, FRANCE - OCTOBER 31: Unai Emery manager of PSG looks on prior to the UEFA Champions League group B match between Paris Saint-Germain and RSC Anderlecht at Parc des Princes on October 31, 2017 in Paris, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

 

 

Zajedničko im je da imaju ofenzivno sjajan potencijal, ali da su im obrane vrlo ranjive. Emery je uvjeren da će atomski napad kojeg ima razmontirati Realov blok. Tko će izdržati vidjet će se, ali definitivno više može izgubiti Španjolac.

 

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *