Saaraaajevoooo: Vučko je bio maskota Olimpijade, a glas mu je posudila najveća zvijezda bivše Juge

dijelite

 

PRIJE 34 godine otvorene su Olimpijske igre u Sarajevu. Cijela tadašnja država, a posebno Sarajlije, dale su sve od sebe da pokažu svijetu da su dio njega, ali na sebi svojstven način. Maskota Olimpijade bio je nezaboravni Vučko, a glas mu je posudila najveća zvijezda bivše Juge Zdravko Čolić.

 

“To mi je jedna od najljepših uspomena. Kada je počela Olimpijada, kompozitor Nikola Borota me nazvao i rekao da treba nekoga tko će posuditi glas špici, kada maskota Vučko skija po planinama”, pričao je prije nekoliko godina Zdravko Čolić u jednom intervjuu.

Čola je rekao da je pjesma nastala spontano, jer nisu imali pojma što bi to Vučko mogao pjevati dok skija.

“Uzeo sam gitaru, prebirao po akordima i onda je Borota rekao: “Pa, što bi drugo mogao pjevati nego ‘Saaaraaajevooo, Saaaraaajevooo’ i da malo vuče na sevdalinku””, pričao je Čolić i prisjetio se kako su turisti tih dana tražili pjevača koji je posudio glas Vučku da se slikaju s njim.

 

Vučko je danas jedan od simbola Sarajeva. Sarajlije ga još uvijek nose na privjescima za ključeve, a mnogi diljem bivše Juge kod kuće imaju neki od suvenira s Vučkom. Vučko je bio toliko popularan da su 1984. i djeca dobivala ime po njemu.

index.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *