5 načina na koje možete sagorjeti više kalorija tijekom treninga

dijelite

Ovi pomaci nisu veliki te s njima možete početi već danas tijekom treninga no vrlo su učinkoviti

 

 

POSTOJI nekoliko stvari koje možete poduzeti kako biste maksimalno povećali produktivnost treninga.

Ovi pomaci nisu veliki te s njima možete početi već danas jer su vrlo učinkoviti. Uvjerite se sami.
1. Intervalni trening
Ako želite ubrzati svoj metabolizam te sagorjeti kalorije, isprobajte intervalni trening koji podrazumijeva 30-90 sekundi intenzivnog izvođenja vježbi, a zatim ne predugi/jednako dugi odmor između serija kako biste se oporavili. Ponovite sve 4-10 puta tijekom treninga, ovisno o svojoj kondiciji. Ovim ćete treningom sagorjeti kalorije tijekom, ali i dugo nakon njega.
2. Supersetovi
U treningu snage, većina treninga uključuje izvođenje seta vježbi, odmor, a zatim prelaska na drugi set vježbi. To često znači da vaš trening sadržava dosta odmaranja pa isprobajte tzv. supersetove, odnosno dva seta bez odmora koji će podrazumijevati treniranje različitih, odnosno udaljenih skupina mišića, što će vam biti lakša opcija, ali opet ne prelagana te će vam pomoći da sagorite još više kalorija.
3. Kardio nakon treninga snage
Kada podižete težine, koristite ugljikohidrate pohranjene u svojim mišićima – tvar koja se zove glikogen. Nakon toga, glavni izvor goriva za vaše tijelo počinju predstavljati masti. Izvođenje kardio treninga nakon treninga snage znači prisiljavanje tijela da se osloni na tu masnoću za gorivo, posebno ako radite treninge snage za cijelo tijelo. Za dodatni učinak izvodite kardio treninge s kratkim, ali intenzivnim intervalima nakon treninga snage, a on ne bi trebao trajati više od 20 minuta, savjetuje portal Health and Style.
4. Multitasking
I dok multitasking često može biti loš u poslovnom svijetu, kada je u pitanju vježbanje, on za vaše tijelo može učiniti puno toga dobroga. Kod treninga snage postoje dvije osnovne skupine vježbi – izolirane i složene vježbe. Složene vježbe istodobno aktiviraju više mišićnih skupina pa ne treba puno objašnjavati zašto su one učinkovitije te troše više kalorija. Pobrinite se da vaš trening u 80 posto vremena uključuje takve vježbe za još bolje i brže rezultate.
5. Pasivni odmor
Od danas zaboravite na pasivan odmor tijekom treninga koji se često naziva i “izgubljenim vremenom” kao izgubljenom prilikom za gorenje kalorija. Pa umjesto da samo pasivno čekate početak sljedećeg seta, budite aktivni te izvedite lagani kardio. Primjerice, možete malo brže hodati, joggirati, poskakivati i slično te zapamtite kako je baš sve bolje od stajanja ili sjedenja.
index fit

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *