Instagram napušta Apple i ukida podršku za svoju aplikaciju?!

dijelite

 Instagram 2 696x452

 

Pametni satovi unatoč mnogobrojnim pokušajima nisu uspjeli zavladati tržištem pametnih uređaja, kako su to mnogi nagoviještali u godinama iza nas. Ipak, prodaja pametnih satova kreće se pomalo prema naprijed, ali sve je to dosta neznačajno u odnosu na to što rade pametni telefoni na tržištu. No, pametni satovi pod sve su većim pritiskom jer mnogi veliki online servisi odlučili su reći zbogom aplikacijama za pametne satove.

Ovih dana u Instagramu su odlučili kako je vrijeme da raskinu suradnju s Apple Watch-om. Naime, nova pravila koja je nametnuo Apple u području svojeg pametnog sata dodatno su postrožila razvoj samih aplikacija za pametni sat i tjeraju inženjere da se prilagođavaju novim tehnologijama. U Instagramu su zaključili kako ne žele takve prilagodbe i kako im Apple Watch ne donosi ništa dobro u poslovanju. Iako su nove nadogradnje trebale Instagram aplikaciju osuvremeniti, novim je potezom Instagram u potpunosti ukinuo podršku za aplikaciju za Appleov pametni sat.

Uz to što je Instagram bio primoran seliti se na novo sučelje za razvoj aplikacije, nije dobio nikakve pogodnosti koje bi kao veliki partner zasigurno trebao dobiti. Nadanja da će Instagram odbiti mogućnosti postavljanja video isječaka ili podršku za rad na LTE mreži splasnula su i to je bio jedan od razloga zašto su napustili Apple Watch. No, potez Instagrama nije izoliran, jer su se na isti potez već prije toga odlučili i Google, Twitter, Amazon i mnogi drugi.

Apple Watch ovim je potezom ostao bez još jednog velikog igrača na tržištu društvenih mreža i pitanje je kuda sve to skupa vodi. Može li Apple Watch preživjeti bez velikih aplikacija, jer se ovim odustajanjima velikana pretvara u gadget koji će služiti isključivo za primanje obavijesti. Koliko će takvo što biti zanimljivo korisnicima i da li će to zadovoljiti njihove apetite? S druge strane, Instagram je naveo kako će odustajanje od prilagodbe za Apple Watch dovesti do stabilnije aplikacije, što bi zasigurno trebalo radovati sve korisnike ove popularne društvene mreže.

 

 

Piše: M.Ž.

pcchip.hr

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *