“Novac te s….”: Kako izgleda život ljudi koji zarađuju milijun godišnje

dijelite

 

ŠTO biste učinili da godišnje zaradite milijun? Na koji način bi to utjecalo na vaš život? Ekipa iz The Cuta provjerila je to s tri osobe koje zaista zarađuju toliku lovu.

Publicistkinja

Prije 10 godina otvorila sam svoju PR tvrtku iz ničega. Nisam iz bogate obitelji, nisam pohađala fensi fakultet i nemam neko nasljedstvo. Prije tri godine tvrtka je zaradila milijun dolara. Otprilike sam četiri sekunde slavila i onda se vratila natrag na posao.

Mislim da sam se bolje osjećala kad je tvrtka zaradila prvi milijun, nego kad sam ja u svoj džep spremila prvi milijun. Više brinem o tvrtki i o zaposlenicima. Kad je tvrtka zaradila prvi milijun, izašla sam iz stana i pomislila: “To, uspjeli smo!”

Isti sam osjećaj imala i kad sam kupila prvu kuću. I to su jedina dva puta kad sam sebi dopustila da ta činjenica “dođe do mene”. Oba puta sam pomislila: “Ti si zakon!”, ali onda je bilo: “Ok, svejedno, natrag na posao.”

Najbolji osjećaj mi je kad vidim kako moji zaposlenici rastu i uživaju u poslu. To mi je mnogo veće zadovoljstvo nego kad kupim skupu torbu. Što i radim, dva puta godišnje, da me krivo ne shvatite, ali to me pričinjava toliki užitak kao kad biste pomislili. I dalje se čudim visokim cijenama.

I da se razumijemo, nisam pokrenula PR tvrtku da pomognem ljudima da “rastu” i slično, ali ispostavilo se da mi je to najveći užitak. Nedavno je jedan moj zaposlenik kupio kuću i bila sam toliko sretna zbog njega.

Kupila sam Porsche kad mi je krenulo, par godina prije nego što sam zaradila prvi milijun. I sad imam vlastitu kuću, ali najveće zadovoljstvo mi je darivanje u dobrotvorne svrhe. Ne brinem se da ću ostati bez novca jer je nemoguće da se to dogodi. Baka mi je preživjela holokaust, u prirodi mi je da se snađem.

I ne vjerujem u onu “više novca, više problema”. Ne sramim se reći da je novac zakon. Novac je sloboda i novac je sreća. Moji roditelji su pazili na svaku lipu, a ja sam uvijek govorila da ću biti ona osoba koja u hotelu otvori bezobrazno skupu flaširanu vodu samo zato što to može. I danas jesam ta osoba.

Bankar

Što da kažem? To je super. Idem na nevjerojatna putovanja, imam penthouse i kuću za odmor. Moja trenutna djevojka je zgodnija i više cool nego što to treba biti. Ja sam klišej, ali ne bih to mijenjao za ništa. Moj život uopće nije loš…

Imam li još uvijek problema? Naravno. Mama mi je umrla od raka kad sam bio mali. Nemam dobar odnos s ocem koji je emotivno prazan još otad. Često patim od nesanice zbog tih svih stvari. Ne bih rekao da sam najstabilnija osoba na svijetu, ali barem sam stabilan financijski.

Ono što želim reći jest da bih vjerojatno imao problema bilo da sam siromašan ili bogat pa je onda bolje da uz probleme imam i novac. Barem mogu priuštiti najboljeg psihologa. Ne mogu reći da sam ikad doživio da je ljudima problem novac jer su svi s kojima sam okružen oduvijek imali novca. Imam samo jednog prijatelja koji je iz New Jerseyja i kao “propalica” je, ali “propalica” s malom pravnom tvrtkom.

Ono što mogu priznati je da u mom društvu ima mnogo nesigurnosti. To je kao mala srednja škola. Ako te ne pozovu na neki tulum, to će te mučiti.

Kad god imam priliku doniram u dobrotvone svrhe, pokušavam biti ok tip i “vratiti” sve ovo što ja imam. Više ne radim toliko puno, naradio sam se u dvadesetima. Nikad nisam pio ni drogirao se, iako mnogi moji prijatelji jesu.

Izlasci i spojevi su super kad imaš love. Dobro izgledam, visok sam, imam super kosu…

Poduzetnica

Ja sam samohrana majka s vlastitom linijom odjeće. Nekih godina zaradim milijun, nekih manje… Morali biste pitati mog financijskoj savjetnika za točne brojke jer ja ne znam točno. Velikog sam uvjerenja da novac i moć čine ljude pohlepnima i ludima, a ja nisam iznimka.

Pokušavam ostati prizemljena, ali novac te sjebe. Što više imaš, više trošiš, više želiš i više trebaš. Lijepo je imati love, naravno. Djeca mi idu u dobre škole, imamo dobru kuću blablabla… Ali nikad ti nije dovoljno. Kuće nikad nisu dovoljno velike, pomoć u kući nikad dovoljno ne pomaže. Upadneš u tu rutinu kad si stalno pod stresom, umorna i depresivna. Možda je razlog novac, a možda i nije.

Možda svi pate i novac ne znači ništa. Ipak, ja svoj novac doživljavam veoma ozbiljno. Ja sam ga zaradila. Moj je. Nemojte ni pokušavati ništa s njim.

Privilegirana sam i živim u svijetu privilegija, da i zbog toga se nekad osjećam izvanredno i posebno. Nekad sam se znala družiti s Ivankom Trump. I znam obitelj njenog muža, Kushnere, oni nisu dobri ljudi. Ivanka je ok, pomalo egoistična, ali to je najgora njena osobina. Kushneri su dno.

Ono što želim reći jest – ako zarađuješ mnogo love, plivaš s morskim psima. Svi i sve se čine opasnima, pokvarenima i umjetnima.

Radim danju i noću, dadilja mi odgaja djecu. Ne izlazim i ne seksam se ni sa kim (pa ni sa sobom) i često se osjećam usamljenom. Kad imaš love kao da ti nije dopušteno žaliti se na nešto pa je ponekad to lijepo ispuhati iz sebe.

 

 

 

 

 

index black

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *