Zašto trebate početi trenirati boks?

dijelite

Boks je 3u1 vježba – kardio, snaga i mentalni trening

 

 

TRAŽITE LI sveobuhvatni trening za tijelo i um, probajte boks.

Postoji razlog zašto je boks jako popularna vježba među brojnima i slavnima, a taj je trend itekako opravdan.

Boks je 3u1 vježba – kardio, snaga i mentalni trening.

Ako to nije dovoljno da vas uvjeri da ga uključite u svoj život, možda će vas ovih pet razloga uvjeriti.

Boks radi sa svim mišićima u tijelu

“Nemojte misliti da je boks vježba za gornji dio tijela. To je čisti mit. Noge jednako sudjeluju u radu jer tijelo mora raditi koordinirano, a tada osim snage i povećane potrošnje energije poboljšavate ravnotežu, eksplozivnost i agilnost”, kaže Jessica Matthews, sportska psihologinja.

Topi kalorije i to brzo

Boks jako ubrzava otkucaje srca i jača mišićnu izdržljivost pa tijelo s vremenom može sagorijevati sve više kalorija, kaže Matthews.
Stručnjaci su preračunali da boks topi 13 kalorija u minuti, što je slično kao kod trčanja i vožnje biciklom, s time da pola sata sparinga troši oko 300 kalorija, pola sata rada s vrećom oko 200, a borba u ringu oko 400 kalorija.

Opušta od stresa bolje od ičega

“Ne samo da djeluje zdravo i produktivno za mozak, a izbacivanjem stresa savršeno se opuštate, tolika količina endorfina ljude dokazano čini sretnijima. A mentalne prednosti tu ne staju jer boks gradi samopouzdanje i samokontrolu”, naglasio je Arnold Gonzalez, američki boksač i trener u EverybodyFights klubu.

 

Popravlja koordinaciju

U boksu je najvažnije imati dobru “vezu” između očiju i ruku. Tu počiva mentalna snaga boksača koja ujedno savršeno djeluje na poboljšanje koordinacije cijelog tijela.

U boksu nikada nećete prestati učiti i napredovati

Boks vam ne može dosaditi. Treninzi prolaze u hipu jer ste stalno fokusirani i pritom ste svjesni da uvijek postoji nešto novo što možete naučiti.

 

 

 

 

index fit

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *