Izgorio RIMAC Concept ONE na snimanju GRAND TOUR-a

dijelite

Uzrok nesreće je zasigurno prevelika brzina, a nesretni Richard nasreću je prošao samo s lakšim ozljedama, dok je Rimčev superauto potpuno izgorio…

Jedan iz voditeljskog trojca The Grand Toura, Richard Hammond, koji je u Švicarskoj snimao kadrove za novu sezonu toga serijala, sudjelovao je u automobilskoj utrci u planinama. Jurio je  bijelim Rimčevim električnim superautomobilom Concept_One kojim je, sudeći prema fotografijama i snimkama, sletio s ceste. Auto se prevrnuo, smrskao i zapalio. Upravo taj Concept_One stoji 1,2 milijuna dolara. Po ozlijeđenog Richarda došao je avion koji ga je prevezao u obližnju bolnicu.

1

Kasnije je potvrđeno da je Hammond prošao samo s lakšim ozljedama, a u službenoj objavi iz Rimca kaže se: “Potvrđujemo da je ekipa emisije ‘The Grand Tour’ testirala naš automobil te ga uspoređivala s još dva superautomobila iz Švicarske. Naš je auto sudjelovao u nesreći za vrijeme snimanja, odnosno na utrci po planinskim cestama Švicarske. Vozač Richard Hammond odvezen je u bolnicu i pregledan, a njegov tim nas je uvjerio kako  nije ozbiljno ozlijeđen.”

1

Voditelj je jurio bijelim Rimčevim superautom Concept One kojim je, sudeći prema fotografijama i snimakama, sletio s ceste. Auto se prevrnuo, smrskao i zapalio. Rimčev Concept One stoji 1,2 milijuna dolara.

Po ozlijeđenog Richarda došao je avion koji ga je prebacio u obližnju bolnicu.

 

Na službenom profilu Rimac Automobila osvanula je potvrda vijesti. Inovator je rekao da je Richard dobro te mu poželio brz oporavak.

 

– Potvrđujemo da je ekipa emisije ‘The Grand Tour’ testirala naš superauto Concept One te ih uspoređivala s još dva superautomobila iz Švicarske. Naš auto sudjelovao je u nesreći za vrijeme snimanja u Švicarskoj. Proveli su razne testove, uključujući i utrku u planinama. Vozač Richard Hammond odvezen je u bolnicu i tamo je pregledan, a njegov tim nas je uvjerio da nije ozbiljno ozlijeđen – stoji u objavi Rimac Automobila.

– Svi su se bojali za Hammonda, no on je ispao pravi srećković i iz nesreće je izašo tek s ozljeđenim koljenom – kazao je jedan od svjedoka, prenosi The Sun.

 

Glasnogovornik showa ‘The Grand Tour’ dodaje da je Richard bio dovoljno priseban da na vrijeme izađe iz automobila koji se zapalio netom nakon što se Richard udaljio.

Hammondov kolega, Clarkson, je prestravljen.

Ovo je bila najgora i najstrašnija nesreća koju sam ikad vidio, ali na svu sreću, Richard je OK – napisao je slavni ‘Top Gearovac’ na Twitteru.

Lokalna policija potvrdila je da ima ozlijeđenih u nesreći no nisu htjeli otkriti ime.

– Svi su se veselili pravoj utrci koja se trebala održati sutra na planinama. Ovo je bio samo trening. Svi su jako potreseni jer su voditelji Top Geara ostalim vozačima uzori – rekao je drugi svjedok.

Hammond je ozbiljno stradao i u automobilskoj nesreći 2006. godine.

 

 

 

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *