Jednostavno: Kako pronaći svoj ukraden ili izgubljen smartphone

dijelite

Slikovni rezultat za lost phone

 

 

Gotovo ne postoji korisnik pametnih telefona koji svog ljubimca barem jednom nije zametnuo, izgubio ili bez njega ostao tuđom voljom. U tim slučajevima, razloga za brigu ipak nema. Slijedi nekoliko načina na koje uređaj možete locirati i uspješno ga vratiti u svoj džep.

 

 

 

Aplikacije su važne

Iako ste uz aplikacije za praćenje položaja mobitela primorani podijeliti dio privatnih podataka, prilikom gubitka telefona one se znaju pokazati iznimno korisnima. Kao najbolja, izdvaja se aplikacija Pronađi moj uređaj na Google Playju.

Da biste ga pronašli, uređaj mora biti uključen, prijavljen na Google ili iCloud račun te povezan s WiFi mrežom. Ako su sve stavke zadovoljene, aplikacija će ga locirati u kratkom roku.

 

Ako ga ne možete pronaći – ne očajavajte…

 

 

 

Android ili iOS?

Pronađi moj uređaj na Androidu se uključuje automatski ukoliko koristite Google račun. Uz lociranje, možete ga čak i zaključati te „izbrisati“. Potrebna je prijava na stranicu www.android.com/find, login s Google računom te odabir jedne od ponuđenih opcija.

Nađi moj iPhone program je koji se nalazi u svakom Appleovom smartphoneu, ali i uređajima poput iPada, Apple Watcha, računala Mac itd. Dakle, svaki proizvod koji koristi iOS već je na dobrom putu da bude pronađen. Kao što je to slučaj s Androidima, iOS također omogućuje zaključavanje i „brisanje“ iPhonea.

Svaki operativni sustav ima svoja rješenja za gubitak telefona

 

 

 

Smartphone je ipak ukraden

Ako je pametni telefon doista ukraden, najbolje se obratiti policiji. Lopov se može pronaći uz pomoć SIM kartice, ali ih kradljivci u većini slučajeva bace kako ih ne bi mogli locirati. Službenicima treba predati jedinstveni identifikator, 15-eroznamenkasti IMEI broj koji se nalazi među dokumentacijom dobivenom prilikom kupnje mobitela.

 

Rješenja za pronalazak pametnog telefona je mnogo, no najbolja je zaštita njegovo pažljivo čuvanje kako do traženja uopće ne bi trebalo doći. Stoga pazimo na svoj mobitel – ipak je on najvažnija igračka kojom se svakodnevno koristimo.

 

 

 

 

pcchip.hr

Piše: D.S.

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *