‘NE ŽELIM NOSITI TAJ SIMBOL NA DRESU, JA SAM KRŠĆANIN!’ – Svojim postupkom izazvao burne reakcije u Njemačkoj

dijelite

MAINZ, GERMANY - FEBRUARY 23: Josip Brekalo of Wolfsburg celebrates the first goal for his team with Yunus Malli of Wolfsburg and Daniel Didavi of Wolfsburg during the Bundesliga match between 1. FSV Mainz 05 and VfL Wolfsburg at Opel Arena on February 23, 2018 in Mainz, Germany. (Photo by Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images)

 

 

 

JosipBrekalo oduševljava svojim igrama u Bundesligi, ali on osobno nije oduševljen jednom akcijom svog kluba Wolfsubrga.

Naime, ‘Vukovi’ su za sve svoje kapetane kreirali jedinstvenu kapetansku vrpcu u dugininim bojama čija bi poruka trebala zapravo biti potpora istospolnim zajednicama, ali i poruka protiv bilo kakvog oblika diskriminacije.

Potez je to koji 20-godišnji Hrvat ne pozdravlja, štoviše, protivi mu se zbog svog kršćanskog svjetonazora.

 

 

 

“Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi”, izjava je Brekala koju prenosi Bild i koja je podigla prašinu u Njemačkoj.

 

 

 

Mladi hrvatski reprezentativac je, podsjetimo, 2016. godine iz Dinama prešao u Wolfsburg koji ga je tada platio 10 milijuna eura, ali i poslao na posudbu u Stuttgart iz kojeg se vratio krajem prošle godine.

 

 

Brekalo je inače jedan od najboljih mladih europskih igrača na lijevom krilu, ali i talent na kojeg bi u budućnosti trebao računati i izbornik Vatrenih ZlatkoDalić.

 

 

 

 

sportske novosti

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *