FOTO: NAKON SUPERTAJFUNA, JAPAN POGODIO I SNAŽAN POTRES

dijelite

Police officers and rescue workers search for survivors from a building damaged by a landslide caused by a powerful earthquake in Atsuma town in Japan's northern island of Hokkaido, Japan, in this photo taken by Kyodo September 6, 2018. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. THIS IMAGE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY, AN UNPROCESSED VERSION HAS BEEN PROVIDED SEPARATELY.

 

 

U potresu magnitude 6,6 koji je u četvrtak pogodio otok Hokkaido u Japanu i uzrokovao ogromna klizanja tla poginulo je najmanje devetero ljudi, a 40 se smatra nestalima, objavili su službeni izvori. Potres je tijekom noći na četvrtak pogodio južnu stranu otoka Hokkaido na dubini od 40 kilometara, objavila je japanska meteorološka agencija. Potom su se osjetili deseci naknadnih podrhtavanja tla.

Japanska nacionalna televizija NHK objavila je da je 167 ljudi ozlijeđeno a 38 osoba vode se kao nestale. Epicentar je bio oko 70 kilometara jugoistočno od Sapora, glavnog grada prefekture Hokkaido.

People look at an area damaged by an earthquake in Sapporo in Japan's northern island of Hokkaido, Japan, in this photo taken by Kyodo September 6, 2018. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. TPX IMAGES OF THE DAY

REUTERS

 

 

 

Snimke iz zraka pokazuju ogromne razmjere štete zbog klizanja tla u blizini grada Atsume na jugu Hokkaida. Potres je izazvao odrone, te oštetio ceste i domove u Saporu, gradu od 1,9 milijuna stanovnika.

 

 

Zračne luke i mnoge ceste na otoku su zatvorene nakon potresa, a u prekidu su i željezničke linije. Zbog potresa nestalo je struje u 2,9 milijuna domova na Hokkaidu, a u prekidu su bile i telefonske veze i televizijski signal u Saporu.

Houses damaged by a landslide caused by an earthquake, are seen in Atsuma town in Japan's northern island of Hokkaido, Japan, in this photo taken by Kyodo September 6, 2018. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. TPX IMAGES OF THE DAY

REUTERS

 

 

 

Premijer Shinzo Abe objavio je da je vlada uspostavila krizni stožer kako bi se koordinirala pomoć i spašavanje. Najavio je da će 25.000 vojnika biti poslano na pogođeno područje da pomognu u operacijama spašavanja. Potres je uslijedio nakon prolaska tajfuna Jebi koji je opustošio zapadni Japan, a u kojem je poginulo 11 ljudi.

 

jutarnji

 

dijelite

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *